Bij overlijden

Hieronder vindt u info over wat te doen bij een overlijden en waar wij kunnen bij helpen.

Uw uitvaart vooraf regelen

U kan uw uitvaart zelf tot in het detail vooraf regelen, uw persoonlijke wensen vastleggen. Het volstaat ons te contacteren voor een gesprek. Wij komen bij u langs of u kan bij ons in de zaak terecht voor de nodige besprekingen.

Bij overlijden

Wanneer u getroffen wordt door een overlijden thuis, verwittigt u eerst de huisarts en neemt u daarna contact op met ons. Bij overlijden in een ziekenhuis of woon- en zorgcentrum verwittigt de verpleegkundige de arts.

Na overleg doen wij het nodige om uw dierbare over te brengen naar het funerarium. Wij maken ook een afspraak om persoonlijk bij u langs te komen om de uitvaart te bespreken. Indien u het anders wenst, kunt u uiteraard ook bij ons in de zaak terecht voor de nodige besprekingen.

Naast kledij voor de overledene hebben wij ook enkele documenten nodig: het overlijdensattest van de dokter, het trouwboekje, de identiteitskaart en het rijbewijs van de overledene.

Uitvaartnazorg

Na de uitvaart kan het verwerkingsproces beginnen, maar helaas zijn er ook dan nog veel praktische zaken te regelen. Bij uitvaartzorg Vandecandelaere-Spruytte en Casier kunt u een praktische folder verkrijgen met informatie betreffende de administratieve verplichtingen en uiteraard zijn ook wij er om u bij te staan bij al uw vragen of bedenkingen.